Ewa Guzior-Przybyła
Składniki:
1 litr mleka
2 szklanki płatków owsianych
1 saszetka proszku budyniowego bez cukru
2 miarki odżywki białkowej
ulubione owoce i orzechy
szczypta soli
opcjonalnie erytrytol
Wykonanie:
Na dno garnka z grubym dnem wlej odrobinę wody. Z butelki mleka odlej pół szklanki. Resztę przelej do garnka i zagotuj. Wrzuć płatki i chwilę pogotuj na małej mocy palnika. W tym czasie wymieszaj proszek budyniowy, odżywkę i erytrytol (jeśli Twoja odżywka jest smakowa, słodzik nie będzie potrzebny). Przelej miksturę na gotujące się płatki. Mieszając doprowadź do wrzenia- powinno zgęstnieć.
Nałóż na talerz i dodaj swoje ulubione owoce i garść orzechów.
Jakie owoce pasują?
w zasadzie wszystkie i ogranicza Cię tylko wyobraźnia. Truskawki, borówki, maliny, jabłka, gruszki- to tylko kilka propozycji.
Ja zrobiłam owsiankę o smaku czekoladowym, ale waniliowa czy truskawkowa też jest pyszna.
Do stworzenia strony wykorzystano kreator stron www WebWave
Ewa Guzior-Przybyła
Ewa Guzior-Przybyła
Dietetyk Kliniczny
ul. Witosa 5
64-300 Nowy Tomyśl
tel. 0048 733724466