Ewa Guzior-Przybyła
4 banany dojrzałe
50 g oleju
½ szklanki erytrolu
2 duże jajka
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
185 g mąki (użyłam 100 gramów orkiszowej i 85 owsianej)
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka mielonego cynamonu
0,5 łyżeczki soli
50 g czekolady
Banany rozgnieć widelcem, a następnie zmieszaj z olejem, wanilią i jajkami. W drugiej misce zmieszaj suche składniki - mąkę, sodę, cynamon i sól. Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj dokładnie. Dodaj czekoladę i wymieszaj. Keksówkę o rozmiarze około 25/10 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przelej ciasto, wyrównaj. Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 50-60 minut - do suchego patyczka.
Do stworzenia strony wykorzystano kreator stron www WebWave
Ewa Guzior-Przybyła
Ewa Guzior-Przybyła
Dietetyk Kliniczny
ul. Witosa 5
64-300 Nowy Tomyśl
tel. 0048 733724466