Ewa Guzior-Przybyła
Sposób wykonania:
1. Piekarnik rozgrzej do 180 ℃ (tryb góra/dół) lub 170 ℃ (termoobieg). 2. Do miski wsyp mąkę, jedną część słodziwa, proszek do pieczenia. 3. Dodaj masło i jajko. 4. Wlej mleko i zacznij mieszać/ zagniatać ciasto. 5. Jeśli ciasto słabo się lepi dodaj łyżkę mleka extra. 6. Wyjmij ciasto na lekko posypany mąką blat i rozwałkuj na placek grubości około 0,5 centymetra. 7. Słodziwo na nadzienie wymieszaj z cynamonem, 1 łyżką miękkiego masła i rozgniecionym bananem. 8. Posmaruj całą powierzchnię ciasta, zostawiając około centymetra wolnego brzegu. 9. Zwiń ciasto w rulon. 10. Pokrój na 8-10 porcji. 11. Ułóż bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 12. Piecz przez około 20-25 minut – aż zrobią się rumiane.
*słodziwo- użyj jakie lubisz lub zdrowie pozwala: cukier, erytrol, ksylitol, inny słodzik. W zależności od tego kaloryczność będzie się różnić.
Do stworzenia strony wykorzystano kreator stron www WebWave
Ewa Guzior-Przybyła
Ewa Guzior-Przybyła
Dietetyk Kliniczny
ul. Witosa 5
64-300 Nowy Tomyśl
tel. 0048 733724466