Ewa Guzior-Przybyła
Składniki:
3 dojrzałe banany
300 g mąki orkiszowej
100 g mąki owsianej
100 g delikatnego tłuszczu, najlepiej oleju rzepakowego
1 łyżeczka cynamonu
350 ml mleka
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Wykonanie:
Banany rozgnieć widelcem. Dodaj jajka, mleko, olej i wymieszaj do połączenia składników. Suche produkty przesiej i dodaj do płynnych. Wymieszaj do połączenia się składników. Piecz w rozgrzanej gofrownicy do złotego koloru (około 4 minut).
Jeśli nie masz gofrownicy z ciasta wyjdą pyszne pankejki.
Gotowe gofry można zamrażać i wyjmować w razie potrzeby odpiekając w tosterze.
Do stworzenia strony wykorzystano kreator stron www WebWave
Ewa Guzior-Przybyła
Ewa Guzior-Przybyła
Dietetyk Kliniczny
ul. Witosa 5
64-300 Nowy Tomyśl
tel. 0048 733724466