Ewa Guzior-Przybyła
Składniki:
1 kg dobrej jakości twarogu zmielonego
1 puszka mleczka kokosowego - 400 g
1 szklanka, 75 gramów wiórków kokosowych
250 gramów erytrolu (lub innego słodzika)
5 jajek
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
opcjonalnie 2 łyżki likieru kokosowego
Wykonanie:
Mleczko kokosowe zagotować i wrzucić wiórki. Dokładnie wymieszać, odstawić do całkowitego wystudzenia (można na całą noc, lub minimum 2 godziny przed pieczeniem). Oddzielić białka od żółtek. żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać resztę składników (oprócz białek) i wymieszać do połączenia składników. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej.
Piec w 180 stopniach około godziny.
Udekorować polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Do stworzenia strony wykorzystano kreator stron www WebWave
Ewa Guzior-Przybyła
Ewa Guzior-Przybyła
Dietetyk Kliniczny
ul. Witosa 5
64-300 Nowy Tomyśl
tel. 0048 733724466