Ewa Guzior-Przybyła

Sernik z mikrofali

16 listopada 2024

Składniki dla 1 porcji

Ser twarogowy mielony 300 g

Jajko 1 szt.

Słodziwo (cukier, erytrol, ksylitol) około 3 łyżeczki lub do smaku

Skrobia ziemniaczana 15 g (1 łyżeczka)

Skórka otarta z pomarańczy

Dowolne owoce do dekoracji

 

Wykonanie:

Jajko wbij do miski. Dodaj słodziwa i roztrzep chwilę, by się spieniło. Pozostałe składniki dodaj do miski i dokładnie rozmieszaj.

Kubek włóż do mikrofali na około 6 minut.

Serniczek wystudź. Udekoruj ulubionymi owocami.

Do stworzenia strony wykorzystano kreator stron www WebWave

Poradnia Dietetyki Klinicznej

Ewa Guzior-Przybyła

Ewa Guzior-Przybyła

Dietetyk Kliniczny

ul. Witosa 5

64-300 Nowy Tomyśl